Tillförlit och mjuka fingrar

Återkommer till det Inge Bauer sa till mig för 1 ½ år sedan, ”You have to trust the fibers”. Så rätt hon har! Ju mer jag filtar, ju mer har orden kommit att sätta sig i mitt huvud. Måste våga släppa kontrollen och istället följa fibrerna! Balansakten är bara när jag ska släppa kontroll och när jag ska ha kontroll. Vill ju inte släppa kontrollen när fibrerna är torra och helt lösa utan det är ju först när fibrerna börjat filta ihop sig och så beror det ju också på vilken ull det är och vad jag ska göra. Ju mer erfarenhet jag får ju bättre vet jag vad som händer och därmed också när jag kan släppa kontroll och när jag ska behålla den. De tär väl det som är att verkligen få erfarenhet.

Kommer att tänka på konstnären Jackson Pollock och hans drop paintings. När han dansade på duken lär han ju ha sagt ”When the color leaves the pencil it’s beyond my control”. Låter så enkelt, som det bara är att hoppa runt och skvätta färg. Men, det enkla sakerna är ofta det som krävt mest träning! När ska jag behålla kontrollen och när ska jag släppa och lita på materialets kraft!

Etiketter: teknik

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln