Högskolekurs i textilmateriallära

Anmält mig till en kurs i textmateriallära vid Borås Högskola. Skulle färga om en blus, men hur länge jag än färgade och hur mycket färg jag än tog rann det bara av. Kom då på att jag vet egentligen lite om olika textilmaterial. Kunde jag mer hade jag insett att det inte går att färga om polyester. Letade i början bara efter en bra bok, men när jag surfade runt kom jag att hitta den här kursen. Den är på distans så det ju bra att anmäla sig var man än bor och inte så omfattande, 7,5 poäng. Nu hoppas jag att jag kommer in! Mycket roligare att läsa så än att bara plugga själv.

Var i Kyrkerud i helgen före påsk. Det var sista helgen för den här terminen. Blir tomt, men ser fram emot att vara med på IFAs konferens i Schweiz i maj och KreaTov på juni. Det jag blev mest nöjd med den här helgen var mitt försök att filta in växter. Tog tunt lager merino på båda sidor och silke på ovansidan. Frotterade med händer och kastade för att filta. Tyckte om att det blev så tunt, lätt och lite poetiskt . Hade varit vacker att göra flera sådana fyrkanter och sy ihop till en sommargardin.

Etiketter: kurser

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln