Positiva nyheter!

Artikel om att allt fler hantverkare vill ha certifiering publicerad i Dagens Nyheter. Artikel om att allt fler hantverkare vill ha certifiering publicerad i Dagens Nyheter.

Det är inte ofta man tittar på nyheterna och får ett leende på läpparna, men det hände i går kväll när jag tittade på Aktuellt och de berättade om EcoChic Design Award som delats ut i Köpenhamn. Äntligen kom ett inslag om ekologiskt mode på bästa sändningstid! Man berättade också om att trenden är växande och redan är stor i många andra länder. Ska vårt klot orka måste vi tänka mer än bara för stunden. Nu är ju ekomode så mycket större än bara filtning, men grundfilosofin är ju densamma. När det gäller EcoChic Design Award 2015 kan jag säga att svenska Amandah Andersson fanns bland finalisterna, men förstapris gick till företaget Shanghai Tai.

I går läste jag också en intressant artikel i Dagen Nyheter  om att fler hantverkare vill ha certifiering. En certifiering eller ett gesällbrev är ett sätt att visa för kunderna att man verkligen kan sitt hantverk. Detta är verkligen något vi saknar mer tydlighet med inom filtningen! Jag är 100 % säker på att skapar man certifiering höjer man automatiskt ribban generellt och det gynnar på sikt alla både kunder som blir mer nöjda och hantverkare som kan visa på att tekniken tagit tid att lära och därmed kan motivera  ett högre pris. Den enda uttalade certifiering jag känner till inom filtning är Internationella filtningsförenings CiFT som de startade för snart två år sedan (och som jag själv för tillfället deltar i). Vet att vissa skolor har diplom efter att man genomfört kurser, men det visar ju bara på att man deltagit och säger inget om nivån på det man gjort.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln