Rätt lyster

Hälsade på några Roslagssfår idag och något som slog var hur nyfikna och tillgivna de var. När de ställde sig runt mig och luktade på mina byxor och tittade om jag hade något att ge dem påminde de mig om vår hund. Ägaren till dessa charmtroll berättade för mig att när man fann den här gamla allmogerasen, som var på väg att dö ut, på en gård i Roslagen på 30-talet fanns det i Roslagen också ett antal kvinnor som vävde, men även om de vävde enligt de gamla modellerna kunde inte få samma lyster på garnet. Ända tills de fann denna gamla ras igen. Ullgarnet hade verkad spunnet av ull från just Roslagsfår. Annekoden berättar något om hur viktigt det kan vara med rätt material för att få resultatet man önskar.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln