Personporträtt

Tänk på en person och skriv ner det på en lapp. Byt lapp med någon annan och ”rita” av personen som står på lappen du fick med hjälp av tråd på filt. Hu, tänkte jag! Men det var faktiskt kul! Framför allt när vi sedan skulle gissa vilka de olika personerna var. Visst var det enklare för de som skulle avbilda personer med en viss igenkännande karaktär som exempelvis stor näsa eller att alltid bära basker, fast med små hintar fann vi ut alla. Det jag lärde mig på övningen, som för övrigt var på HV's helgkurs, var att om jag hade en mindre distinkt tråd som exmeplvis ljusare grå kunde jag lägga på mer, men när det gällde mörk grå, nästan svart, räckte en tunn tråd. Det blev så skarp kontrast ändå-

Kan du gissa vilken bild som visar exempelvis Lasse Åberg, Cyndee Peters, Bruce Springsteen, Malala, Astrid Lindgren och Palme? Malala är min bild.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln