Filtfestival i Berlin

Den 24-30 augusti är det filtfestval i Berlin med workshops (som jag tolkar kommer vara möjliga även för de som inte pratar tyska, men engelska), utställning, modeshow och middagar för att träffas och lära känna varandra. Teamet bakom festivalen är ingen förening eller organisation utan, som jag förstår, ett antal engagerade filtare; Martina Breyer, Angela Schlieper, Bärbel Malek, Maria Sagurna och Sabine Reichert-Kassube. Imponerande!
Nyfiken som jag är var jag naturligtvis intresserad av att ta reda på mer om de work shops som är under festivalen. Såg bland annat att danska Charlotte Buch är men det är också många andra riktigt intressanta saker under dessa rubriker.

Tisdag 24 augusti till torsdag 27 augusti

  • Charlotte Buch – Your favorit dress
  • Klaudia Rosalia Al-Halawani – Felt and concrete the hard way
  • Margit Rönn – Hand puppets Trollig
  • Annemie Koenen – Carpet in felting technique of Turkmen


Fredag 28 augusti till lördag 29 augusti

  • Ricarda Assmann – Surfaces Laboratoty
  • Marian Kastelein – The light object
  • Annelie Petitqueu – Headgear, collar or scarf, three ways to wear one accessory
  • Dietrich Jacobs – Resist dying with felt
  • Sandra Struck-Germann – From the photo to pop-art felt
  • Karen Betty Tobias – My book – Treads, fibres, thoughts connect


Lördagen den 29 augusti är det som sagt också en modeshow för att visa upp modern filtning av cirka 15 designers. Showen kommer vara tillgänglig för både de som är med på festivalen och andra.
Min erfarenhet  av Tyskland är att det är ett rikt filtningsland med många duktiga filtare. Man ser det inte minst med att de har flera aktiva föreningar och ett rikt utbud med böcker. Och visst är det häftigt att man nu kommer ha mer eller mindre en hel veckas festival i huvudstaden!Om du är intresserad av att veta mer kan du titta på www.filz-festival.de.

Etiketter: kurser mode berlin festival

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln