Fler festivaler!

Fick senaste numret av IFAs tidning i går. Fler festivaler på gång!

Cockermouth i England har som Kil en årlig fårfest som i år går av stapeln 26-27 juni. För tionde året i rad bullar man upp allt  från själva djuret till olika produkter och hantverk. Men anordnar också workshops. Kanske vill du lära dig arbeta med typiskt engelsk Harris Tweed? Tyvärr ligger inte Cockermouth i de mest lättillgängliga delarna av England, men kanske är det ändå någon som ska upp i dessa nordvästra delarna av landet. mer information finner du på sidan www.woolfest.co.uk.

Du kan också åka på fårfest Wonderwool Wales i Builth Wells den 25-26 april. Festivalen, som startade 2006, för att marknadsföra ull och produktion av naturfibrer i just Wales arrangeras av Wonderwool Wales Ltd. Information om detta finner du på www.wonderwoolwales.co.uk

Det planeras även en textilfestival i Leiden Holland. Här är det STIDOC som femte året i rad anordnar festivalen den 13-16 Maj 2015. STIDOC är en stiftelse med syfte att informera, dokumentera och samla kunskap om historiska och samtida textilier och textilkonst. Festivalen är alltså inte bara inriktad på ull utan många olika tekniker för textilhantverk. Var inne på deras sida www.textielfestival.nl och tittade. Det är ett gediget program och man kan se på bilderna att det är kvalitet på sakerna. Tyvärr verkar dock det mesta vara på holländska så tyvärr har jag lite svårt att tolka och förstå allt. Google translate i all ära, det blir trots allt inte riktigt bra.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln