Finn ditt kreativa språk!

Känner du att du skulle vilja finna din filtningsstil, det som gör att andra enkelt kan säga att det där har du gjort för är typiskt din stil så som man säger att det måste vara en Picasso eller det där är typiskt Matisse? I så fall vill jag rekommendera boken Finding your own visual language som är skriven av Jane Dunnewold, Claire Benn och Leslie Morgan. Boken innehåller ett antal praktiska övningar som är uppdelade i tre faser; Get started, How to move forward och Going deeper. Egentligen är boken skriven för (textil)konstnärer, men den kan helt klart användas på många fler områden. För mig har bokens övningar hjälpt mig inse vad det är som är min stil och vad jag tycker om att göra. Insikten kom inte direkt utan i början tyckte jag nästan övningarna var fåniga. Det var först när jag reflekterade över hur det kom sig att jag valde vissa former och vad jag tyckte om resultatet stod det klart för mig att de formerna och de färgerna har jag alltid valt. Det är det som är min stil!

Hittills har jag bara gjort övningarna under Get started. Varje övning tar ju tid och ibland blir ju tiden knapp. Samtidigt har jag inget emot att vänta med de övriga stegen. Om ett par år kan det ju vara så att jag tycker jag kört fast och behöver finna ny energi och då har jag ju de övningarna kvar.

Om du är intresserad av att veta mer om boken eller kanske  köpa en hittar du mer info på www.committedtocloth.uk.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln