Mitt första nummer av Felt Fashion

Omslaget på Felt Fashion nr 1/2015. Omslaget på Felt Fashion nr 1/2015.

Just läst igenom mitt första nummer av den ryska tidningen Felt Fashion som jag skrivit om innan. Är Imponerad av omfånget på över 60 sidor, layouten och antalet bilder, den stora mängden artiklar och översättningen till engelska tryckt i ett separat häfte som gör att sådana som jag ändå kan läsa och följa med. Här finns presentation av flera duktiga filtare, steg-för-steg instruktioner och artiklar om personliga erfarenheter från exempelvis resor. Fick till exempel reda på att den 6-7 november 2014 hade man en ”WoolArtFest” i Moskva med över 7000 besökare och 150 företagare och att detta tydligen är ett årligt återkommande event. Läste också en artikel av Julia Orlova som berättar om sin resa till Istanbul där hon sökte ställen att lära sig mer filtning och hur hon av hittar en turkisk lärare som visar henne göra mattor. Väl hemma igen bestämde sig Julia för att ta reda på  om det fanns fler som ville lära sig göra mattor i Istanbul vilket resulterade i att en hel grupp från Ryssland åkte dit. När jag läser den tänker jag på hur många nyfikna filtare det finns som inte räds av att det kan bli lite knöligt och vilken tillit det finns mellan filtare. Gillar den inställningen!

Har av Vera Fredriksson, som är tidningen Felt Fashions representant i Sverige, förstått att i Ryssland har filtning en helt annan klang än i Sverige. Här finns helt klart möjlighet till ett ett större utbyte för att ytterligare stimulera och utveckla filtningen i Sverige.

Etiketter: felt fashion tidning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln