Årets tema är Hem

Hem är temat för årets Internationella filtningsdag den 3 oktober 2015. Det är den amerikanska föreningen Felt United som utser temat och skriver ”‘HOME’. What does home mean to you? The word likely brings up different images for each and every one of us, so we greatly look forward to seeing how you define and interpret ‘Home’. It may be an actual geographical place, or perhaps a place you envision only in your imagination. It may be a source of identity or a state of being. It may be a feeling of security/insecurity, comfort or pain.  Whatever you envision, we invite you to explore through your felt creations, what the word ‘Home’ means to you.”

Tanken med internationella filtningsdagen är skapa gemenskap mellan människor och uppmärksamhet för hantverket genom att exempelvis öppna upp sin studio eller göra en utställning. Personligen tycker jag initiativet är genialiskt i sin öppna, fria attityd till hur man kan göra dagen samtidigt som bara själva namet skapar en känsla av fest. Jag tänker försöka ha min enkla ateljé öppen och bjuda in vänner som frågat mig om jag någon gång skulle kunna visa hur filtning går till. Felt United uppmanar också alla som vill att till den 3 oktober 2015 lägga upp fotografier på filtade tolkningar av temat på deras Facebook sida. Om du vill läsa mer finner du det på deras hemsida www.feltunited.com.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln