Hantverk & Utbildning

Pratade med Veronica Skytt häromdagen om när de startade Filtmakeriet. Hon berättade att några som hade varit viktiga för dem var Stiftelsen Hantverk & Utbildning som har visionen För hantverket in i framtiden. Hade inte hört talas om dem innan men förstod att det är utbildningsanordnare för Yrkeshögskoleutbildningar inom ett 70-tal olika smala hantverksyrken som exempelvis är silversmed, möbeltapetserare, kakelugnsmakare, smed och maskör. Yvonne och hennes syster kunde med hjälp av dem skaffa sig en handledare för att lära sig alla nya maskiner. I och med det kom också hantverksyrket spinnare med i stiftelsens lista. När Yvonne berättade om stiftelsen tänkte jag vad härligt att sådant finns! Och samtidigt undrar jag hur många som känner till det. och sedan funderar jag på om man kunde få med filtmakare som ett av dessa smala yrken?

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln