Vad ska det kosta?

Egentligen får köparen hela koppen till halva priset. Fotot visar en detalj av Calle Forsbergs mugg. Egentligen får köparen hela koppen till halva priset. Fotot visar en detalj av Calle Forsbergs mugg.

”Är koppen dyr?” är rubriken på ett blogginlägg jag läste skrivet av keramikern Calle Forsberg. Vad ska en handgjord kopp i keramik kosta? Vad ska filtade produkter kosta? Ta några minuter, klicka på denna länk och läs den! Den är värd det! Calle beskriver en situation där många säkert kan känna igen sig. Kunden kommer in, tittar frågar efter priset och reagerar för de tycker det är mycket. Ändå är priset långt ifrån oskäligt. Tvärt om blir det inte många kronor över när Calle dragit av kostnader och moms på priset. Som han skriver ”jag önskar jag kunde tjäna lika mycket som en sjuksköterska” och då vet vi diskussionerna i media om hur vi kan anse att även undersköterskorna är underbetalda.

Vanan över att kunna köpa massproducerade billiga koppar på IKEA, Duka, Cervera och andra ställen gör att vi frånser värdet i själva hantverket. Det som gör varje kopp unik. Ok, att det är dyrare vid själva inköpet men relationen som jag har till mina vita temuggar gjorda av Mia Bäck där jag ser små, små linjer från drejningen och kommer ihåg samtalet vi hade när jag köpte dem. Det går inte att betala för pengar!

Etiketter: marknadsföra

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln