Hyllning till Vézénobres

Ekoprint med fikonblad som ger en varm gul färg ihop med grönt. Ekoprint med fikonblad som ger en varm gul färg ihop med grönt.

Summerar semestern. Varit en extremt varm sommar. Över 30 grader varje dag och inte ett enda regnmoln på fyra veckor. När det är så varm orkar man inte åka iväg på utflykter utan vill helst vara hemma i skuggan. Det positiva med det är att jag fått mer tid att testa naturfärgning och att filta nya saker. Det har blivit både cape, scarves, muddar, kuddar, vantar och annat. Kommit på att barken av platan ger en svag brunrosa ton och färska fikonblad en varmt gul. Sedan har jag hittat ett blått bär på ett träd som ger en fin blå ton. Ingen aning om vad trädet heter och våra grannar vet inte heller, men testerna gjorde att jag var tvungen att springa tillbaka och pocka en liten påse för att ta med hem.

Det jag är mest stolt över är mitt ekoprint av fikonlöv. En hyllning till till denna fina sensuella frukt och vår by, Vézénobres, som kallas ”fikonets by” och samlat över 200 olika fikonsorter.

Etiketter: ecoprint naturfärga

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln