Ullmarknad i Österbybruk

För dig som är kring Uppsala och Stockholm. Den 15-16 augusti anordnar Uppsalamuseet ullmarknad i Österbybruk med försäljning och workshops kring det mesta som gäller får. Ullmarknaden är en fortsättning på projektet Från lamm till tröja som hemslöjdskonsulenterna i Uppsala drev 2013 och som skapade många samarbeten mellan olika näringsidkare för att hjälpa varandra hitta rätt kund och leverantör och på det sättet också stimulera fårnäringen. Hit kommer filtare och andra konsthantverkare, karderier som Åddebo Ull, spinnerier som Solkustens spinnverkstad, uppfödare från olika gårdar och många fler. Garanterat intensiva, och förhoppningsvis också soliga, dagar så om du är i närheten passa på att åka dit! På Uppsalamuseets hemsida finns mer information och en förteckning på vilka som är med och programmet för dagarna hittar du här.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln