Felt Fashion och filtningskonferens online

Omslaget på senaste numret av Felt Fashion. Omslaget på senaste numret av Felt Fashion.

Tidningen Felt Fashion är verkligen värt sitt abonnemang! Har nu fått tag i ett par nummer och alla har varit omfångsrika med flera intressanta artiklar! Fick senaste numret i veckan och i detta är Sverige med på flera sätt. Vera Fredriksen Zhotkevich (som är tidningens förlänga arm i Sverige) har intervjuat Gunilla Paetau Sjöström om hur hon kom att börja arbeta med filtning och filtningen i Sverige idag där hon även bland annat nämner Network Ulla. Sedan har Birgitta Nygren skrivit en artiklar om våra gotländska gute- och gotlandsfår och Kerstin Håkansson en reseberättelse om när en grupp från Gotland i våras besökte Sankt Petersburg. Blir alltid glad när jag ser att Sverige finns med på den internationella filtningskartan!

En annan intressant sak jag läste om var om en planerat filtningskonferens online. Det är första gången jag verkligen är ledsen över att jag inte kan ryska. (Tidningen Felt Fashion skickar med en engelsk översättning av alla sina texter så man behöver inte kunna ryska för att läsa den.) Konferensen, som de kallar är planerat till oktober, kallar de OFC vilket är en förkortning av Online Felt Conference. Det finns en hemsida, felt4fun.ru, där man tydligen förklarar det mesta, men är allt som står där är tyvärr på ryska men jag förstod av artikeln att man redan gjort det två gånger där bland annat Heidi Greib deltog den andra gången vilken var i februari. Hittade en film på sidan där Heidi var med, men tyvärr verkade även den vara på ryska.

Det står tyvärr inte så mycket om hur man anordnar det hela. Hade varit intressant att veta. Om det är någon som vet mer får du gärna berätta.

Etiketter: felt fashion konferens

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln