Teknik, färg och form hänger ihop

Båda proverna är bra filtade, men provet till höger har det där extra som gör det intressant. Båda proverna är bra filtade, men provet till höger har det där extra som gör det intressant.

Håller på med min CiFT certifiering. CiFT står för Certificate in Felt Techniques och är en certifiering som IFA håller i för att stimulera och stegvis arbeta för filt med god kvalité. Detta tycker jag är en av de viktigaste punkter som IFA (och alla andra föreningar) kan göra för att få fler att uppskatta hantverket. Att bli riktigt bra på filt tar tid, vilket man inte inser i början för då är man så lycklig över sin nyfunna talang och tänker inte så mycket på att filten ska hålla. Säljer man då sina saker till personer som litar på att det är ett gott hantverk men det sedan visar sig att filten inte håller skapar det negativa spiraler som i sin tur kan påverka möjligheten för andra filtare att livnära sig på sitt hantverk.

Även om jag alltså tycker att detta är viktigt går min certifiering inte alltid i den hastighet jag skulle önska. Nåväl, en del prover är inskickade och fått tillbaka bedömning att jag ”are producing good quality felt”, men tre av dem ville hon att jag skulle göra om för ”the pattern lack details”. När jag läste det tänkte jag ”Hon tänker precis som jag egentligen gjorde när jag skickade in dem”. Tekniskt är filtningen bra, men proverna saknar något som får mig att verkligen tycka om dem. Uppskattar att hon gav mig den feedbacken för kommentaren tvingar mig tänka ett steg längre samtidigt som jag nu vet att jag teknikmässigt gör bra filt vilket känns bra. Gäller bara att lita på sin känsla och arbeta vidare när jag inte är nöjd.

Etiketter: certifikat cift

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln