Vart är modet på väg?

Är på kurs på HV i helgen och passade på att gå på Liljevalcs utställning Utopian Bodies Fashion Looks forward. Läst recensionerna som varit lysande och det är verkligen en utställning ingen utställning du ska se, i alla fall om du är intresserad av mode och vad som händer i vår omvärld. Då jag inte kan mycket om tillskärning har jag ibland svårt att ta in svårigheterna formtänkande och sömnad. Det tar inte bort att detta ÄR en bra utställning! Innehållet är omfattande och har flera infallsvinklar så du springer vare sig igenom eller förbi den. Min personliga upplevelse är att kreationerna jag ser är ”bara” referenser och exempel på de olika teman utställningen är uppställd i. Sedan är det upp till mig att tänka vidare, plocka upp egna referenser och förstå vad jag står i detta! Precis som utställningen Earth Matters på Artepelag i våras är detta ingen utställning som kommer gå mig obemärkt. Frågan Vart är modet på väg? kommer att poppa upp i huvudet flera gånger, men vad hela jag ser och känner är att hantverk som filtning har en plats i utvecklingen.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln