Läsvärd artikel i DN

Fler signaler om att vi som visar att vi som älskar filtning och hantverk redan är inne på en kommande trend! Läste just denna artikel i DN som har rubriken Handarbete, hantverk och slöjd. Artikeln börjar med meningen ”Handarbete, hantverk och slöjd är begrepp som är superheta”. Tror därmed inte alla kommer att tycka om handarbete och hantverk, precis lika lite som alla tycker om fotboll eller ishockey, men artikeln beskriver det jag så länge känt på mig. Och visst känner vi väl igen oss i beskrivningen om att hantverk hjälper när man vill komma ifrån stressen och långsamt skapa med händerna. Personligen är det också få saker som jag blir så genuint glad över som när jag ser att jag lyckats skapa det jag ville, som jag ville. Och det gäller egentligen vilken  hantverksteknik som helst, inte bara filtning.
Det som också står i artikeln är också  ”Och intresset för att köpa hantverk är stort. Välgjort är hållbart. Eftersom handgjort tar tid så blir produkterna ­naturligtvis dyrare men man kan vara säker på att ’Made in Sweden’ i det här fallet betyder att det inte är små barnhänder som ­producerat.” Återigen en signal på hur viktigt det är med kvalitet! Flera är beredda att betala, men det man köper ska hålla kvalitet! Man ska veta att det man köper har en unicitet, en känsla och att det ska vara riktigt välgjort. Slarvar vi med det kommer vi aldrig att få upp statusen på filtning.
Här hela artikeln här

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln