Missa inte utställningen med Hannah Ryggen

En detalj från en av Hannahs vävnader. Fåret är ca 25-30 cm brett och hela bonaden ett par meter bred. En detalj från en av Hannahs vävnader. Fåret är ca 25-30 cm brett och hela bonaden ett par meter bred.

I går var jag och såg en fantastik utställning med Hannah Ryggen på Moderna muséet i Malmö. Hade sett fram emot att komma dit ända sedan jag läste om utställningen som  var i Oslo den i somras och förstod att den skulle komma till Malmö. Var du än gör, är du i Malmöområdet missa den inte! Hennes vävnader är ett helt imponerande livsverk i tanke, teknik  och genomförande. Medvetenheten i motiven gör att jag tänker till och reagerar, känner medmänsklighet. Väven hon gjort är helt slät. Inte alls som min stickning där rätvarvet är mycket hårdare stickat än avigan och allt blir lite randigt. Hon måste ju också ha dragit vissa trådar hårdare än andra! Storleken på vävnaderna är ca 2 m x 2 m och ibland större. Och sedan vetskapen att all tråd som hon använt har hon spunnit själv och sedan naturfärgat. Imponerad!

Etiketter: utställning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln