Nunoteknikens vandring till Sverige

Nunotovning med siden och merino som jag sedan ecoprintat med blad. Nunotovning med siden och merino som jag sedan ecoprintat med blad.

Förra helgen fick jag reda på lite nutidshistoria om nunotovning som handlar om när den tekniken kom till Sveriger. Nuno betyder ju textil på japanska och tekniken uppfanns av var australiensiskan Polly Stirling som tillsammans med japanskan Sachiko Kotaka 1994. Det är alltså inte mer än drygt 20 år sedan. De ville komma på en teknik för att kunna göra tunnare filt och använde då merino, som är vanligt i Australien, och siden som de också hade. När de kommit på tekniken reste Polly och Sachio runt och gav workshops i olika delar av världen däribland i Danmark där det var danska Grima som ordnade en workshop. En av de som lärde sig tekniken var Charlotte Buch som sedan 1998 gjorde en workshop i Sverige. Och så hade tekniken kommit även till oss! En fin liten historia om nunotovningens historia.

Etiketter: nuno historia

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln