Naturfärgat

Kudden är gjord av siden i mindre bitar som jag lagt lite omlott och sedan filtat ihop med merinoull. All ull och all siden förutom den rosa har jag naturfärgat. Tacksam teknik om man testar naturfärg Kudden är gjord av siden i mindre bitar som jag lagt lite omlott och sedan filtat ihop med merinoull. All ull och all siden förutom den rosa har jag naturfärgat. Tacksam teknik om man testar naturfärg

När jag var på KreaTov på Gotland förra sommaren besökte vi på utställningen Invecklingar med Yvonne Habbe och Victoria Einarsdotter Abbas på Langska huset i Visby. Yvonne ställde ut filtade objekt och Victoria kreationer i okonventionella material som exempelvis kaffefilter. En vacker utställning av två inlevelsefulla och noggranna skapare. Yvonne hade bland annat gjort nunotovade halsdukar där hon blandat olika bitar av siden med olika färger av ull och när de var filtade sedan sytt lite söm som dekoration. Kommer ihåg att jag tyckte de var så vackra och hur jag gärna ville lära mig hur man gör. Nu har jag kommit en bit på väg. Senast vi hade utbildningen på HV var det med Yvonne som visade hur hon gör mied nunotovning. Hennes teknik med bitar bygger på att lägga sidenlappar sida vid sida lite omlott. Egentligen skulle jag kunnat räkna ut det själv, men när det gäller att förstå tekniker utifrån att bara se det färdiga resultatet har jag en resa kvar. Som med allt annat är det ju mycket mer jobb än man först tror så jag blev inte riktigt klar under helgen utan fick avsluta och göra finishen hemma. Nu äntligen är den klar och så här blev resultatet. Allt utom det rosa och klarblå sidenet är naturfärgat, likaså ullen. På baksidan har jag gjort knappar av en gren. Vanliga konventionella knappar skar sig gentemot allt det ekologiska. Inte ofta jag säger det, men faktiskt stolt över både resultatet och att jag stegvis lär mig mer och mer av det jag vill kunna uppnå. Lära sig filtning tar tid. Det gäller bara inte att ge upp!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln