Boktips för nålfiltare

När jag var i London på IFAs senaste möte för någon vecka sedan fick jag tipset om en intressant bok skriven av Andrea Hunter. Andreas specialitet är att skapa bilder i filt och boken heter Creating Felt Pictures. I boken beskriver hon hur hon transfererar bilder och teckningar till filtade bilder. Sett några bilder på hennes verk och de är verkligen fantastiska! Vet ej sjutton hur hon bär sig åt (även om hon beskriver det i boken). Vanligen är jag mer för nuno- och rullfilt, men den här boken gjorde mig verkligen fascinerad och intresserad. Hennes motiv är ofta djur eller natur, vilket inte är så ovanligt, men det som skiljer hennes bilder från andras är att i hennes bilder finns en känsla av rörelse och liv.
 
Boken kan du beställa antingen på Andreas hemsida, http://www.focusonfelt.co.uk, eller på Amazon där de även ger möjlighet att titta på några sidor. Hennes workshops för 2016 är tydligen redan fullbokade.

Etiketter: böcker tips nålfilt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln