Testa nytt för nuno

Till vänster ser du en vit spets av den typ jag filtade in, fast då i blått, och en sjal som jag också använde. Fibrerna gick väl in i spetsen och skapade en intressant relief. Till vänster ser du en vit spets av den typ jag filtade in, fast då i blått, och en sjal som jag också använde. Fibrerna gick väl in i spetsen och skapade en intressant relief.
Läste en intressant artikel i senaste numret av Felt Fashion som handlade just om att testa använda tyger än bara för siden för nunotovning. När jag läste den hade jag själv just gjort ett test med att filta in spets i grövre ull och det blev helt klart över förväntan.
 
Syntetisk spets och spetsband
Felt Fashion rekommenderaratt hellre ta syntetisk spets än bomull. Bomullsspets har en tendens att bli tjock och klumpig. Och jag håller med. Testade själv som sagt att lägga in syntetisk spets i grövre ull och blev klart positiv. För ett par år sedan testade jag att filta en liten duk i bomullsspets och den blev just klumpig och stel så jag gjorde aldrig om det.
När det gäller spetsband rekommenderar de att om man vill ha det till kanter är det bättre att köpa en bredare spets som är lika på båda sidor och sedan klippa den i mitten. Blir billigare. Bra knep!
 
Chiffong med sammetstryck
Detta är en typ av tyg som kan ge intressanta mönster i och med att chiffongen är tunn så ullen lätt går igenom, medan sammeten är tjock och blockerar. Viker man tyger kan det bli ytterligare effekter. Jag har inte testat chiffong med sammet, men blev klart intresserad.
 
Syntetisk satin
Det här var ett tyg som förvånade mig, men som de skrev var ett av de mest intressanta för det filtar ihop sig till stora ”kullar” och filtar ihop hårt utan att ändra färg. Själv vet jag egentligen inte så mycket om syntetisk satin. Outforskat område som man brukar säga.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln