Mycket fundersam!

Denna tröja har jag tvättat i tvättmaskin, både på 40 grader och 60 grader. Frågan är vad man behandlar ullgarnet med som kan klara så tuff påfrestning utan att krympa mer en någon millimeter. Denna tröja har jag tvättat i tvättmaskin, både på 40 grader och 60 grader. Frågan är vad man behandlar ullgarnet med som kan klara så tuff påfrestning utan att krympa mer en någon millimeter.

Kan inte låta bli att undra vad man behandlar ullgarnmed innan stickning för att undvika att tröjor ska krympa i tvätt.
 
Har en gammal tröja som jag lade åt sidan för ett par år sedan för den hade fått en fläck som var svår att få bort vilket gjorde att jag aldrig trivdes med den. På etiketten står det att tröjan är i 100 procent ull. I och med att den alltid varit lite stor tänkte jag att jag tvättar den i ett lite för varmt program så den krymper. Då kan jag leka och klippa utan att det blir maskor. Sagt och gjort, slängde in den i maskinen och satte den först på 40 grader. Ingenting hände! Tröjan kom ut lika stor som innan. Slängde in den igen nu på 60 grader utan att knappast något hände! Hört talas om att men gör behandlingar, men egentligen aldrig förstått vad det innebar. Vad det än är verkar det starkt! Kan det vara bra för miljön?
 
Nu har jag lagt ner mina första planer och kommer göra om den på ett annat sätt.

Etiketter: återanvända

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln