Årsmöte med hattar

Just kommit hem från Stockport utanför Manchester där jag varit med på årsmötet för International Feltmakers. En minst sagt glad tillställning med mycket energi och prat där själva årsmötet nästan var som en orsak att träffas. Mötet var på den gamla hattfabriken i Stockport där man i flera hundra år tillverkade filthattar så som Stetson, plommonstop och höga hattar av framför allt kaninhår. Alltid undrat hur sjutton man gjorde för att få ihop dessa korta fibrer som så lätt vill flyga iväg och får dem att bli en jämn filt. Filtat med angora några gånger, men det höll på att göra mig vansinnig. Nu förstår att man liksom lät dem flyga på i en form av turbin som dessutom hade ånga så samtidigt som de kom på plats blev de dessutom filtade filtade. Passade på att göra en video under mötet som du även kan se här.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln