Ane Svenheden på Ekebyhov slott

Uppskattar att umgås med vänner som delar samma passion och intresse för filtning och man hur nördig som helst kan diskutera fibrer, ull och tekniker in i minsta detalj. I helgen hade vi avslutning på kursen Tovning II med Handarbetets vänner. Fyra terminer har vi umgåtts, lärt, testat och våndats för att lära oss mer i olika filtningstekniker. För mig har det varit helt fantastiskt att få ha haft den här möjligheten och lära mig så många olika tekniker, material, verktyg och hjälpmedel och tips. Genom att alla i gruppen sedan gjorde utifrån egna preferenser blev det ett stort utbyte av vilka erfarenheter när vi testade få på annat sätt. Men som sagt, detta var den sista helgen ihop.  
 
Helgen till ära gjorde vi en utflykt till Ekebyhov slott för att titta på en filtningsutställning av Ane Svenheden. Det var tio stycket väggbonader i storlek på ca 1,5 x 2 meter gjorda med olika blandningar av svensk ull. De utsuddade naturfärgerna gjorde att jag upplevde dem som poetiska tankar av vatten och natur och det förstärktes av att många av dem inte var fullt raka utan hade en organiskt lite böjande form. Det blev extra vacker när bonaden hängde en bit in i rummet och inte direkt på väggen så de böljande formerna inte stoppades utan istället kunde skapa ett skuggspel. De fina trärummen med lite knarrande golv på Ekebyhov slott bidrog också till att skapa en känsla av reflektion och lugn. Vill du se fler bilder av hennes verk så kan du titta här, www.anesvenheden.com.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln