En ateljé eller shop på hjul

Bild på Matilda Beckmans Craft Kiosk. Bild på Matilda Beckmans Craft Kiosk.

Vilken festligt sammanträffande jag var med om i helgen. Besökte Beckmans examensutställning och då jag var lite tidig tänkte jag att jag tar en kopp kaffe medan jag väntar. Hittar till ett trevligt ställe runt hörnet och när jag kommer in är det en yngre tjej som säger att jag har snygga byxor. Blir naturligtvis lite stolt och vi pratar några ord för att sedan gå tillbaka till Beckmans. På utställningen är det flera roliga saker att titta på så som Simon Krafts Moyo som är en app som inte registrerar tid eller meter utan istället glädje i form av en tecknad figur. Ju mer du tränar, ju gladare blir Moyo. Bra idé för känslan och det mentala är ju minst hälften när du tränar. En trappa upp visade alla elever inom modedesign upp sina saker. Lite sökande och kraftfulla! Håller med Dagens Nyheters recension om att det är elever som vågar.
En sak som jag blir lite extra inspirerad av på utställningen var Matilda Beckmans Craft Kiosk som är en rullande handverksshop inredd i en gammal husvagn. Så’n jäkla bra idé! Det blir ju som en ateljé och/eller affär på hjul, mobil att flytta från ena platsen till den andra. I hennes fall har hon utgått från en gammaldags äggformat husvagn. Formen på sådana gamla ”ägg” är ju underbar så jag förstå att hon behållit formen så som den är, men man kan ju tänka sig att använda en modernare variant och ha en form av ”förtält” om man vill göra sakerna mer tillgängliga. Eller större dörrar.
Nåväl, ute på gatan egen ser jag Matildas Beckmans Craft Kiosk och då måste jag nu naturligtvis gå in och för att uppleva ”live”. Kliver in och vem ser jag då? Jo, tjejen på fikastället som knappt en timme tidigare kommenterat att jag hade snygga byxor! Det besöket och det mötet gjorde hela min dag!

Etiketter: design beckmans

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln