Fler prover till CiFT

Har tagit tag i mitt dåliga samvete. CiFT-certifieringen! Nu när det är sommar och semestertider gäller det att passa på. Vardagarna är alltid så fullspäckade med jobb och praktiska saker som ska ordnas. Ska jag bli klar måste det ske saker nu! .

Det är nu ett år sedan skickade jag in en bunt prover till den första av fyra moduler i CiFT Foundation, dvs bascertifieringen, och fick då svaret att de tio proven med olika typer av ull var alla utmärkta, men tre av de fem proven med förfilt hade för dåligt uttryck och variationen i de fem proven var inte tillräcklig. Det som också saknades för att stegen skulle vara godkända var dokumentation av vad jag gjort med mina egna reflektioner. Alla prover jag skickade in hade en bra kvalitet och var bra filtade vilket gjorde mig lugn för det är något jag verkligen vill.
 

I det här provet har  jag på ena sidan filtat in material i silvert och på den andra i guld för att se hur skillnaden blev i förhållande till den grå ullen.
I det här provet har jag på ena sidan filtat in material i silvert och på den andra i guld för att se hur skillnaden blev i förhållande till den grå ullen.

Har nu gjort tre nya prover med förfilt och denna gång har jag blandat och använt både färdig förfilt och lösa fibrer. Förra gången hade jag missat det att använda just lösa fibrer på förfilt för att få en helt annan effekt i och med att fibrerna läggs på en filt som redan bearbetats och därmed inte filtas in lika hårt utan lägger sig ovanpå. Har också gjort klart nästa steg i samma modul vilket är att ta fram sex prover med struktur baserad på att filta in olika typer av fibrer i ullen, t ex silke, trådar, syntetiska fibrer och spets. Den här gången har jag grävt fram så mycket jag hittade och blandat vilt. Vill ju inte få samma kritik och att det inte är variation en gång till.

Här har jag filtat in två ormbunksblad. Inte så hållbart, men dekorativt. Här har jag filtat in två ormbunksblad. Inte så hållbart, men dekorativt.

I ett test blandade jag i något som kallades ”scrap”, som jag tror är något bomullsskräp som blir över när man arbetar fram bomullsfibrer. Blev en intressant ”bulpig” effekt som gladde mig. I ett annat prov har jag på ena sidan arbetat med material som alla går i silverfärg och på den andra sidan i guld i förhållande till samma ull för att se skillnaden. I ett tredje exempel har jag helt sonika filtat in två ormbunksblad. Stod i instruktionen att man skulle använda ”vegetabel paper” vilket jag inte riktigt vet vad det är så jag tänkte att då använder jag rena vegetabilier.
 
Du som känner mig kommer säkert att småle när du ser färgskalan. Vitt, grått, svart och någon accentfärg. Har verkligen försökt leva mig in i prover som skulle vara lila, blå eller gröna men jag blir inte inspirerad. Så jag har bestämt mig för att jag kör min stil!

Etiketter: certifikat cift

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln