Online-kurser för marknadsföring och försäljning

Facebook, Instagram, Pinterest och Etsy. RSS-flöden, hashtag och Google analytics. Jag blir matt av alla nya kanaler och tekniker. Först ska jag förstå vad det är. Sedan ska jag förstå vad det är bra till. Och tycker jag fortfarande det är intressant måste jag ta mig tiden att sätta mig in i hur det fungerar vilket brukar vara en utmaning. Jag måste först hitta information, och den är ofta inte helt enkel så jag måste läsa tre gånger, och sedan råkar jag på problem som jag inte räknat med. Allt slukar tid och är allmänt frustrerande och det gäller att passa på att fråga de man tror kan lite för att komma vidare. Känner du igen dig?

Sett att Textileartist.org förstått hur svårt, tidskrävande och irriterande det kan vara att sätta sig in i hur man som artist och designer ska marknadsföra sig och utnyttja olika kanaler. De har samlat ihop online-kurser för marknadsföring och försäljning som olika textilkonstnärer och designers i deras nätverk rekommenderat och lagt det på en sida. Kurserna har rubriker som Build, promote and grow a successful Etsy shop, Instagram for artists och How to get more done. Sidan har också länkar till online-kurser för en del olika textila tekniker. Alltså en hel del godis. Jag har själv gjort några online-kurser och tycker det varit toppen. Med dagens pc och paddor finns så mycket funktioner och program klart när man köper så det mesta är bara att plugga i, logga in och sedan sätta igång. När jag vill var jag vill. Och ofta billigt i förhållande till om jag skulle gått kurs på plats. Just det att se och höra i kombination ger för mig mer än att bara läsa.

Det som kan tala emot online-kurser är att jag ibland helt underskattar tiden det tar för att gå igenom kurserna och när det inte är någon som pressar mig att nu måste jag ha gått igenom det här momentet till ett visst datum så skjuter jag upp det. Det är som jag tror att bara för att jag signat upp mig kommer kunskapen via telepati eller intravenöst. Ett knep för att ändå hålla taken uppe är man frågar en kompis om hen också skulle vilja göra det och att man på det sättet hjälper varandra att komma vidare.
Hur som helst, jag tycker det verkar många bra kurser och vill dela med mig till dig som är intresserad! Du finner dem här.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln