Naked bodies!

Eget bidrag till Kalenderflickorna. Dags att börja göra en egen kalender? Eget bidrag till Kalenderflickorna. Dags att börja göra en egen kalender?

Lika bra att börja fundera. Nu har Felt United presenterat årets tema för Internationella filtningsdagen den 1 oktober 2016 och temat är Naked Body! Den rubriken sätter ju igång alla möjliga tankar. Själv kommer jag att tänka på den engelska filmen Kalenderflickorna med Helen Mirren i huvudrollen och som handlar om ett gäng damer som behöver samla in pengar och gör en kalender med foton av dem själv nakna men där man bara ser lite nakenhet bakom blommor, köksredskap, böcker eller annat. En så fin och varm film med en blick för det vackra med den nakna rena kroppens linjer.

Och visst kan tovare och filtare vara lite utmanande gerillakrigare. När jag var i London förra veckan berättade en av mina vänner i International Feltmakers att för några år sedan ville gruppen med tovare i London göra en happening på Internationella filtningsdagen så man band upp filtade saker på Milleniumbron utanför Tate Modern mitt i centrala London. Nästa dag fick en av gruppens deltagare ett samtal från polisen om att man måste komma dit och plocka ner allt för man hade fått klagomål. Lite sådan måste man vara för att få uppmärksamhet. Nästa gång kommer man inte att klaga utan istället stanna upp och inse vilka vackra saker man kan göra.

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln