Hur ska jag tolka tecken?

När jag var på kursen om ullfibrer förra veckan träffade jag en tjej som levt sina första 12 år bara någon mil ifrån där jag själv är född och sedan uppvuxen i samma socken i Dalsland som min farmor och farfar hade hus och jag tillbringade många somrar. När vi fortsatte prata visste hennes far mycket väl vad min far heter för de hade pratats vid flera gånger i samband med installationen av bredband. Min far har fortfarande kvar en stuga i socknen. Men, det slutade inte där under lunch visar det sig att vi båda kommer ihåg morgonrocken som tv-profilen Kevin McCloud fick lokala engelska damerna att göra med ull från grannens lamadjur. Vi hade båda känt det där totala ha-begäret och absolut inte glömt den! Hur stor är sannolikheten att du träffar någon som du delar så mycket med på en kurs om ullfibrer i Ystad? Och det blev mer.


I helgen var på en ny kurs. Denna gång var det första kurstillfället på Tovning III hos Handarbetets Vänner. Sista dagen frågade en av tjejerna om någon som var intresserad av gamla nummer av tidningen Hemslöjd. Jag sa ju snabbt "Ja!" och fick med några exemplar från 70-talet. De visade sig vara riktiga guldklimpar! Satte mig direkt och läste var en artikel om Dalsländsk hemslöjd i slutet av 1800-talet för jag tänkte naturligtvis på om det kunde vara något intressant för Åsa som jag träffat helgen innan. Tro mig att jag då blir förvånad när jag ser ett foto med följande text:
Selma i Bråten vid sin vävstol. Förutom att hon vävde dräll, virkade hon breda spetsar och ”påtade” strumpor. Kubbstolen på bilden har hennes far tillverkat. Bråten, Tisselskogs socken Dalsland.
 
Bråten heter stugan min far har kvar där i Dalsland! Stugan ligger i Tisselskog socken. Och farfar köpte stugan som var ett dödsbo av en dam som hette Selma! Kan bara finnas ett hus! Fotot var  taget i den stuga min far har! Tror inte på tecken, men ibland undrar jag! Vad vill allt detta säga mig?

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln