Tehuvan klarade värmetestet

Önskemålet och design var "grönt, grått och prickar så jag blir glad". Önskemålet och design var "grönt, grått och prickar så jag blir glad".

En kollega kom till mig för några månader sedan och frågade om jag kunde göra en ny tehuva till henne. Hennes gamla hade blivit sliten efter att ha varit med i många år och fast om köpt andra blev de inte använda dem för de höll inte värmen. Teet blev bara kallt. Dennes gamla var stoppad med vadd och de nya hon köpt var isoleringen syntetiskt. Nu ville hon hålla sig till naturmaterial.
 
Gjorde en modell med dubbla lager filt, dvs två lager filt på varje sida, så jag skulle kunna fylla den med isolering. Men, istället för vadd bestämde jag mig för fylla den med texelull. I helgen fick jag ett sms som sa ”Helnöjd! Höll värmen i minst två timmar!” Riktigt roligt bevis för att ull är hållbart från många aspekter!

Etiketter: ull

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln