Det händer i Borås

Just nu visar Textilmuseet i Borås flera intressanta utställningar. Just nu visar Textilmuseet i Borås flera intressanta utställningar.

När jag växte upp åkte jag ofta med min mor på ”kärringarally” i Sjuhäradsbygden på torsdag eftermiddagar. Om du inte är uppvuxen på västkusten runt Borås kan jag berätta att ”kärringarally” är när man tar bilen och åker runt mellan alla tygbutiken och textilfabriker från affär till affär och gör Fynd med stort F! Vi var på Kasthall, Pelle Vävare, Ivanhoe, Hestra, Abecita och en mängd andra butiker. Mor var helt fantastisk på att ta reda på alla små ställen och deras öppettider! Kommer ihåg att jag på ett ställe hittade en stickad dräkt från Bik Bok i fräck fransk stil som man köpt in som referens och som var precis i min storlek. Använde den varje vinter i 7-10 år! Har också fortfarande kvar en del ”minnen” i form av mössa och filt från den tiden.

Då på 80-talet var Borås en lite tyst stad där tekokrisen fortfarande gjorde sig påmind. Raka motsatsen emot vad man kan säga idag! Alla måste ju ha uppfattat vilken nyfikenhet, energi och vilja som skapats kring sin djupa textila kunskap och erfarenhet i regionen. Just nu pågår dessutom två intressanta utställningar på Textilmuseet i Borås. Det är dels utställningen Brodera på Stickat som visar Britt Marie Christofferssonsarbeten med att brodera olika stygn på stickade ytor. Britt Marie, som var med i 10-gruppen, har sedan 80-talet utforskat stickningen och gett ut ett antal böcker. Utställningen pågår till den 15 januari 2017.

En annan intressant utställning är Shapes of Fashion som visar plagg på gränslandet mellan modedesign och konst gjorda av 12 nordiska modeskapare. Sett några bilder och det verkar verkligen vara en utställning som ger nya tankar kring formgivning av plagg. Utställningen pågår till 26 mars 2017.

Vill samtidigt passa på att skicka med en länk till www.textiellink.nl där du kan se många bilder från en modevisning ihop med utställningen Soul of Felt som jag skrivit om tidigare. Flera fina klänningar, kappor och sjalar. Och några riktigt festliga skor!

Etiketter: utställning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln