Nya kurskataloger
1 december och bara en månad kvar till nyår. En vän sa till mig för många år sedan att ”Känslan av tid är relaterat till hur gammal man är. När man är 7 år känns sommarlovet som en evighet och ser man den tiden i relation till hur länge man levt är ett sommarlov ganska lång tid. När man blir äldre blir relationen bara en mindre del.” Tycker att det ligger något i det och när man som jag blivit fullvuxen upplever man inte bara ett sommarlov som kort utan att ett helt år.
 
Roligt så här års är att botanisera i alla nya kurskataloger som skickas ut. En kataloger som jag själv alltid blir både inspirerad och imponerad av är kurskatalogen från Wollknoll i Tyskland. Det är en katalog med nästan bara kurser i filtning och bara med superduktiga lärare. Imponerande! Här finner du lärare som bland annat Inge Bauser, Maria Friese, Heidi Greib och Annelie Petitqueux. Några kurser har jag sett kommer tillbaka år från år, men jag har också alltid sett att man försöker få in nya lärare som gör att det alltid finns nya saker att lära. Har själv varit på några av deras kurser och alltid varit mycket nöjd och alla lärare jag haft har kunnat engelska.

Ett annat professionellt kurscenter är dels vårt svenska Sätergläntan vid Insjön i Dalarna. Har i samtal förstått att där ser man saker med ny energi så i år satsar man bland annat på en helt ny distansutbildning i nunofiltning där blandar arbete hemma (ca 5 tim/vecka) ihop med att träffas fyra gånger uppe på Slätergläntan. Kursen beräknas till cirka 200 timmar så det är verkligen en djupdykning i nunotovningens möjligheter. Kursledare är Yvonne Habbe.

Ett ytterligare center jag brukar komma i kontakt med är Ballenberg i Schweiz. Ballenberg är en fascinerande liten by inte långt från vackra Interlaken. Ballenberg är mest känt för sitt utomhusmuseum med gamla schweiziska byggnader. Där jag fick reda på varför alphusen ofta är höga och med ett brant sadeltak. Höjden gjorde man för att imponera (även om ovanvåningen ofta var tom) och sadeltakens brant var för att snön enkelt skulle kunna glida av. I Ballenberg undervisar lärare som Ursula Suter och Johanna Rösti. Mina bristande kunskaper i tyska har gjort att jag har lite svårt att förstå sidan, men vet att lärarna är duktiga.

Dutch Felt Academy har inte så många kurser utan, så som Wollknoll och Ballenberg, längre utbildningar. Deras nästa intagning börjar i maj 2017. Och så har vi naturligtvis Handarbetets vänner i Stockholm där jag själv gått i tre år. Gå gärna in på deras sida och botanisera.

Etiketter: kurser utbildning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln