Planeringen i gång

Events kräver mycket planering. Innehållet ska vara intressant, logistiken måste fungera, kostnaden ska vara rimlig och aktiviteterna inom budget. Planeringen av den internationella tovningskonferensen i Landskrona 2018 har nu kommit en bit på väg, även om det är långt ifrån klart. Det här vet vi så här långt.

Mötet kommer att starta torsdagen den 3 maj och pågå till söndagen den 6 maj 2018. Det är helgen före Kristi himmelsfärd. Genom att lägga mötet helgen före en kort arbetsvecka ger vi utländska besökare större möjlighet att stanna i Sverige några dagar extra. Eventet kommer ha en hel del medlemmar från både England och andra länder i och med att det inte bara är en träff utan också årsmöte för den engelska föreningen International Feltmakers Association, IFA. IFA ville ha ett årsmöte utanför England och var intresserade av få reda på mer om tovningen i Sverige. Tyckte helt enkelt det var ett tillfälle som vi i Sverige måste ta tillvara på!

Värd för konferensen är Hemslöjden i Landskrona som därmed håller i allt det praktiska. Min lycka var stor när de entusiatsikt sa Ja till frågan. Hemslöjdskonsulenterna gör just nu en satsning på att främja svensk ull i allt från från fårskötsel till garn, filt och kardflor. Tillsammans har man också bildat gruppen Ullstyrkan. Ett internationellt event ger alltså möjligheter till att informera och slå ett slag för vår fina svensk ull. Många känner ju till gotlandsullen, men vi har ju så mycket mer.
Temat för mötet kommer alltså att vara internationellt möte med svensk ull i centrum.

Konferensen kommer att vara öppet för alla, men priset lägre för de som är medlemmar i International Feltmakers Association. I planeringen finns workshops, utflykt, föreläsning, galamiddag och en hel del tid för mingel. Kort sagt ett utmärkt tillfälle att lära känna nya vänner och mer om tovning. Anmälan till mötet kommer att öppna i januari nästa år.

Vi vet redan nu att det kommer behövas ett antal volontärer som kan stödja med praktiska saker på plats för att exempelvis hjälpa kursledaren med kurslokalen om något eventuellt fattas eller förklara för framför allt våra utländska besökare hur de ska ta sig till olika ställen. Om du redan nu vet att du är intresserad av att vara volontär, fyll i formuläret till höger. Ett fint tillfälle att både göra en insats och bygga relationer. Vi kontaktar dig och frågar när det närmar sig.

Kommentera gärna:

Bloggarkiv