Med vävda inslag av ull

Första numret för i år av tidningen VÄV går fortfarande att få tag i. Köpte mitt exempler i går. Och det var intressant! Numret är inriktat på ull och innehåller artiklar med både Lena Köster, Allan Waller och den norska nunotoverskan May Jacobsen Hvistendahl.

Mitt intryck är att tidningen verkar försöka finna målgruppen mellan den absoluta väv-experten och den som bara har testet någon gång. Gillar greppet och något jag ska ta med mig om jag skulle göra någon artikel eller beskrivning i framtiden! Flera fina enkla bilder på tuffa vävar som inte tycks för komplicerade att göra. De har även en steg-för-steg beskrivning med foton för hur man nunotovar en sjal. Bra och tydlig även den.

När det gäller artiklarna om ull ser jag samma filosofi. Tycker framför allt om artikeln med Lena Köster där hon beskriver ullen på finull- rya-, pälsull- gute-och allmogefår, hur man bör tvätta ullen och vilken ull man ska välja att spinna beroende på vad man ska göra. Sedan beskriver hon också hur man kardar, kammar och spinner ull. Det som är så bra med artikeln är att den har mycket information och tips skrivet på ett kortfattat och enkelt sätt. En tidning som jag kommer spara och gå tillbaka till just för att det är lätt att hitta bra, kortfattad fakta.

Har hört andra prata om att tidningen blivit mer och mer intressant senaste tiden och hade jag vävt skulle jag prenumererat på den. Nu blir det väl bara att jag köper något enstaka nummer

Kommentera gärna:

Etiketter: tidning ull

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln