Mer naturmaterial i sportkläder är kommande trend

Trenden säger att i framtiden är ullen mer fULLkomligt integrerad med sportkläder. Trenden säger att i framtiden är ullen mer fULLkomligt integrerad med sportkläder.

Titta bakåt har aldrig varit något för mig! Vill alltid se framåt. Visst ska man sig lära av erfarenheter, men när något gått tossigt lär man och går vidare. Älta? No way! Det är nog det som gör att jag helt automatiskt försöker plocka upp vad som händer i världen. Vad är det som sker och som jag undermedvetet plockar upp men inte riktigt kan fatta och inse? Än. Intresserad även trendmässigt. Inte för att jag vilja följa modet utan för att se och plocka upp nya, fräcka idéer och gärna omvandla med mina egna. Satt därför härom kvällen och läste på nätet och fann en webbsida som handlade om kommande sportmode. Tro mig att jag blev glad när jag läser att en kommande trend är att använda mer naturmaterial i sportkläder.

Merino, bomull, bambu. Det finns många naturmaterial som man ser som intressanta, men jag när jag läste fastnade jag ju främst på att man nämnde merino. Alla steg som går i riktningen att använda mer ull är ett steg i rätt riktning oavsett vilken typ av ull det är. Undersökningar visar att den som börjar använda ull på något sätt blir mer nyfiken att använda mer i andra sammanhang.

När det gäller kommande sportmode kommer naturmaterialet inte vara rent utan blandat med konstfiber. Men, det kommer vara mer ”smarta” konstfiber än den vi har idag utvecklande med bland annat nanoteknik. Det är också gärna återanvända. Den som är ”purist” kan tycka att kläderna ska vara av rent naturmaterial. Då säger jag bara att jag förstår varför man blandar! Kommer ihåg när jag arbetade på Ströms och sålde kläder. Då hade vi underbara herrstrumpor i 95 % ren ull. Tunna, mjuka. Men, höll inte för mer än till fest! Till vardags var det bättre att ha strumpor med 60 % ull och 40 % syntet. Ser att utan konstfibrer blir det lätt likadant med sportkläder. Tränar du som jag minst tre gånger i veckan och vet hur skönt det är med kläder som sitter väl måste det finnas konstfiber för att kläderna både ska hålla många tvättar och hålla formen. Finns det inte några konstfibrer kommer de aldrig att hålla så många år som jag har dem. Och sedan måste kläderna kunna sitta åt utan att skava. Kläder som skaver vill jag inte använda. Och vad är då miljövänligast?

Blir det så att det trender gör att vi använder mer ull i sportkläder når man ut med ull till en större massa. Kan börja riva de förutfattade meningarna som exempelvis att ull alltid kliar. Så personligen ser jag detta som ett bra steg i rätt riktning.

Etiketter: trend

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln