Kurs i nunotovning

Hade en tredagarskurs i nunotovning hos Hemslöjden i Landskrona i förra veckan för åtta härliga, frågvisa damer. Utmaningen för mig var att svara på så många frågor som möjligt utan att det blev för mycket information samtidigt. För mycket information på kort tid kommer och man kommer inte ihåg något. Eller blandar ihop.

Det jag tycker är viktigast att få fram när det gäller nunotovning är att vattnet inte ska vara för varmt och att man måste kolla att fibrerna gått igenom tyget innan man börjar kasta eller rulla riktigt hårt. När det gäller tekniken är min inställning att det finns vissa grundfundament, men att sedan kan den variera något. Gäller att finna en teknik så jag kan känna mig säker och som passar mig som person. Har själv gått kurs i nunotovning för tre olika lärare och alla har lärt mig lite olika. En har bara rullat, annan kastade mycket och en tredje lärare frotterade i slutet. Det jag vill säga är att alla tre sätten fungerar. Det viktiga är att läsa ullen och känna sig fram på arbetet.

När vi avlutade sista dagen var jag djupt imponerad av vad alla hade lyckat göra! Gamla sjalar hade fått nytt liv, medan andra hade sett dagens ljus. Skålar och dekorationer. Tala om energi!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln