Uppdatering om konferens maj 2018

Det är i det gamla stationshuset i Skåne som Hemslöjden Skåne har sitt säte. Härliga lokaler mitt i stan. Huset kommer att bli centrum för konferensen i maj. Det är i det gamla stationshuset i Skåne som Hemslöjden Skåne har sitt säte. Härliga lokaler mitt i stan. Huset kommer att bli centrum för konferensen i maj.

Programmet för den internationella tovningskonferensen börjar ta form. Ledare för konferensens workshops är Yvonne Habbe, Erik Torstensson, Vera Fredriksson och Eva Berg. Kurserna för Yvonne, Erik och Vera kommer vara i olika riktning men gemensamma i att alla kommer ha bas i att tova med olika svenska ullsorter. Eva Berg kommer hålla workshop i skånskt yllebroderi. Fin kunskap om man vill sy lite detaljer på sitt verk.

Länge hoppades vi att utflykten skulle gå till Varberg museum för att se den stora kirgisiska jurta som Världskulturmuséet i Göteborg köpte in för många år sedan men aldrig blivit uppsatt. Tyvärr fick vi somras reda på att utställningen blivit uppskjuten så den planen gick om intet. Fast kunskap om kirgisiska jurtor och mattor behåller vi. Kerstin Paradis Gustafsson kommer att ställa ut några av sina mattor och ställt sig positiv till att på något sätt berätta om alla sina ulliga resor till Kirgizistan.

Nu planerar vi istället att resan går till Båstad på Bjärehalvön. Besök på Märta Måås-Fjetterström mattväveri är redan inbokat och ett par aktiviteter kommer snart ramla på plats.

De som är medlemmar i International Feltmakers kommer att kunna anmäla sig ett par veckor innan andra med start i mitten av december 2017 och ha ett lägre pris. Icke-medlemmar kommer kunna anmäla sig från mitten av januari 2018 till ett lite högre pris. Summan som skiljer motsvarar ett årsmedlemskap i International Feltmakers Association. Grunden för detta är naturligtvis att konferensen i grunden är IFAs årsmöte.
Veckan efter årsmötet planeras toverskorna Liz Clay och Heidi Greib gör två ytterligare workshops. Dessa kommer att pågå i tre dagar och anordnas helt av Hemslöjden i Landskrona, helt separat från IFA’s årsmöte.

Personligen, det som jag tycker är det finaste med konferensen är möjligheten att träffa så många andra tovare från olika delar av världen! Äta lunch ihop, ta en fika, prata på vägen till workshops och mingla runt på alla andra möjliga sätt. Kort sagt träffa nya vänner och bygga relationer för framtiden.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln