Kurs i eco-print

Christina Skovmose en duktig toverska med danska rötter men som bott många år bott i Skåne. Hon har ett härligt engagemang för tovning och håller en hel del kurser både ensam och ihop med andra.

För ett par år sedan började Christina att en gång varje år ordna en kurshelg i Skåne-Tranås ihop med en annan inbjuden toverska. Helgen 26-27 2018 maj är det dags igen och denna gång är det Anja Bruun Sørensen som håller kurs i eco-print. Fick ett utskick. Och det ser mycket intressant ut.

Tagit från kursinbjudan:
Grundprinciperna visas och förklaras, och du lär dig de finesser och tricks som behövs för att få bra och tydliga print.  Därefter går vi igenom mer avancerade tekniker, som gör, att du kan göra skarpa print på tunna tyger som sidenpongé och sidenchiffong, inte minst att få trycket precis där du vill ha det utan, att få skugga någon annanstans.
 
Kursens första del är tydligt definierad av olika uppdrag. Här kommer du att visas och förklara olika tekniker, som du ska göra exempel på. Den andra delen av kursen ger möjlighet, att jobba med individuella idéer och experimenter. Här kan du printa på halsdukar, tyger till blusar, toppar, kjolar, klänning eller medhavde t-shirts.
 
Bo gör man på Skåne Tranås vandrarhem som ligger fem minuter från kurslokalen.
Priset är 2995 kronor (ca 2300 Dkr.) I det ingår 1 nätt i delat dubbelrum med dusch och toalett, 1 x frukost, 2 x lunch, 1 x middag inkl. dryck & slutstädning. Gemensamma materialkostnaden på 200 kr tillkommer och avräknas direkt med kursledaren under kursen. Materialkostnad till tyger tillkommer. Anja har med olika tyger att köpa, alla dessa är materialer är genomprovade.
 
Är du intresserad och har du inte fått inbjudan via mejl, titta på hemsidan för Skovmose by hand. Men gör det fort för intresset är stort

PS. Det är redan över 50 personer anmälda till tovningskonferensen Landskrona.
 

Etiketter: kurser ecoprint

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln