Wool on Earth

Artikel från DN i februari 2015 och som jag skrev om i mars 2016. Artikel från DN i februari 2015 och som jag skrev om i mars 2016.

Blivit kontaktad om några inom vårt nätverk kring frågan om att skapa gesäll- och mästarbrev inom tovning. De hade varit i kontakt med Sveriges Hantverksråd och diskuterat frågan. Jag tog också kontakt med Hantverksrådet för ett par år sedan för att diskutera det. Insåg att det där ingenting man bara startar ”sådär” utan det är många frågor som man måste reda ut och besvara. Skrev om det i bloggen mars 2016.

Läs hela inlägget »
Etiketter: kvalitet cift
Stolarna heter Galaxy och tillverkades av DUX. Ritad 1971 av Yngvar Sandström och Alf Svensson. Stolarna heter Galaxy och tillverkades av DUX. Ritad 1971 av Yngvar Sandström och Alf Svensson.

Äntligen är de omklädda och klara! Köpte stolarna för drygt ett år sedan och ullen är gotlandslockar och jag fick av en fårägare i Ljungbytrakten. Vackra, men jäklar va tungt det var att tova ullen till "päls". Och så fick jag ju tvätta ullen i ett par omgångar.

Efter det skulle jag klura ut att göra nya sitsar och sy nya fodral. Det har tagit sin tid att göra allt. Inte alls perfekt, men stolt! En sak är säker. Gör inte ett par till!.

Läs hela inlägget »
Etiketter: stol design

Senaste kommentarer